Şbt

Bağımlılıkla Mücadele kapsamında  9. Sınıf öğrencilerimize yönelik12-14 Şubat tarihleri arasında  Rehber Öğretmenimiz Zehra KOCAKOÇ tarafından Madde Bağımlılığını Önleme semineri gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Ock

Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimizin dünyaya ve hayata bakış açılarını genişletebilmek adına yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekledik ve bu kez “Kitaplar artık bizim can dostumuz.” dedik.

Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra onlara okuduklarını anlama, yorumlama ve eleştirme yetisi kazandırmayı asıl hedef edinen “Can Dostum” projemiz kapsamında öğrencilerimiz gruplar halinde okudukları kitapların yorumlamasını ve eleştirisini yapıyorlar. Kitaplardaki karakterlerin analizlerinin de yapıldığı sohbetlerimizde öğrencilerimiz bazı karakterlerle adeta bağ kurduklarını, onlarla beraber ağlayıp beraber güldüklerini, onların yaşadıklarına ortak olduklarını ve kitap bittiğinde bir dostlarından ayrılmış gibi hissettiklerini dile getiriyorlar.

Öğrencilerimizin proje kapsamında her ay başka bir “can dostu” edindikleri projemizde amacımıza ulaşarak kitap kahramanlarını sayfalardan hayatımıza taşıdığımızı; bunun sonucu olarak çocuklarımızda empati kurma becerisinin geliştiğini, kitabın değindiği konu hakkında öğrencilerimizde bir farkındalık oluştuğunu gözlemledik.

Projemiz kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca dört ayrı yazarı okulumda misafir ederek “okur-yazar” buluşmaları da gerçekleştirmekteyiz. Kasım ayında yazar Rana DEMİRİZ’i, ocak ayında ise Anıl BASILI’yı öğrencilerimizle buluşturmanın sevincini yaşamaktayız.

Projemizin hazırlık, uygulama, takip ve değerlendirme aşamalarında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen okul idaremize, öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz…

Ara

Alan seçimi kapsamında  öğrenci ve velilerimize sağlıklı şekilde alan tercihinde bulunabilmeleri açısından 13Aralık çarşamba günü iki oturum halinde bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

1. Oturumda öğrencilerimize yönelik bilgilendirme yapılarak Alan öğretmenlerimiz Emine Karakurt ÖZTÜRK,Mesut SAĞLAM,Ahmet Ali CEBECİ, Gökhan YAKUPLAR bilgilendirme yaptılar.

Rehber öğretmeni Zehra KOCAKOÇ Alan seçiminde dikkat edilmesi gereken konulara değinerek Müdür Yardımcısı Rıdvan DEMİR alan bilgilendirmesinin ardından genel bilgilendirme yaptı.

2. Oturumda Velilerimizin katılımı ile Rehber öğretmenimiz tarafından Alan ve Meslek Seçiminde Aile rolü ne değinilerek yine alan öğretmenlerimizin ve idaremizin bilgilendirmesinin ardından sorular yanıtlanarak toplantı sonlandırıldı.

Katılım sağlayan velilerimize öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor seçimlerinin hayırlılara vesile olmasını temenni ediyoruz .

Ara

Eyl

2023-2024 Eğitim öğretim yılına yeni başlangıç yaptığımız 9. Sınıf öğrencilerimizle oryantasyon çalışması gerçekleştirilmiştir . Rehberlik Servisinin tanıtımı , Okul kuralları, okulumuzda yapılan sosyal -akademik-kültürel faaliyetler hakkında bilgilendirme yapılmış, okula uyum süreci için dikkat edilmesi gerekenler ( uyku rutini, devamlılığın önemi, sağlıklı beslenme vb . konularda ) ile ilgili bilgilendirme  çalışması yapılmıştır .

Öğrencilerimize hoşgeldiniz diyor başarılar diliyoruz .

Eyl

Okulumuz dergisi Ezhar-ı Ziya'nın 3. sayısı yayımlandı.

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün ''İmam Hatip Şenlikleri''Projesi kapsamında Akyazı'daki İmam Hatip Okullarının katılımıyla düzenlenen şenlikler üçüncü gününde Akyazı Kız İmam Hatip Lisesinde düzenlenen etkinlikler ile devam etti.

Haz

8. sınıf öğrencilerimizle söyleşimizi bugün gerçekleştirdik.

Öğrencilerimiz, LGS sürecini nasıl geçirdikleri ve neler yaptıkları ile ilgili tüm merak edilenleri cevaplandırıp, bizlerle LGS sürecindeki deneyimlerini paylaştılar.

Emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, şimdiden öğrencilerimize başarılar diliyoruz.