T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / AKYAZI - AKYAZI KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

LGS 2024

May

7.Sınıf öğrencilerimize yönelik düzenleyeceğimiz yaz kampı programı ile ilgili 02/05/2024 tarihinde veli toplantısı düzenledik, müdür yardımcımız M. Mücahit BOZ tarafından 7. Sınıf velilerimize LGS sürecinde yaz kampı programının önemine vurgu yapılarak bilgilendirme yapılıp velilerimizin soruları cevaplandırıldı. Şimdiden LGS sürecine girecek tüm öğrencilerimize kolaylıklar dileriz.

Nis

24.04.2024 tarihinde okul psikolojik danışmanı Nuriye BALCI tarafından 8. sınıf öğrencilerimize "Dikkat ve Odaklanma, Sınav kaygısı ve Baş Etme Yolları" konularında sınıf rehberliği yapılmıştır.

Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Mrt

LGS 2024 Kılavuzu yayınlandıktan sonra 20.03.2024 tarihinde okul rehber öğretmeni Nuriye BALCI tarafından 8. Sınıf öğrencilerimize "LGS Kılavuzu İle İlgili Bilgilendirme" semineri yapıldı. Sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Şbt

HEDEF LGS VE YKS PROJE KOORDİNATÖRLERİ BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI TOPLANTIS

SAKARYA İLİNDE YER ALAN HEDEF LGS VE YKS PROJE KOORDİNATÖRLERİ   BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI TOPLANTISI TUTANAĞI

(ŞUBAT)

Toplantı Yeri: Vali Mustafa Büyük  Kız Anadolu İHL

Toplantı Tarihi: 26.02.2024

Toplantı Saati: 14.00                                                   

GÜNDEM MADDELERİ:

1.       Açılış

2.       Katılım listelerinin alınması

3.       Hedef Lgs Ve Yks Proje Tanıtım Sunusunun yapılması.

4.       İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı / İl MEM DÖGM Şube Müdürü selamlama konuşması

5.       Toplantı yapılan okulun kısa tanıtım sunumu

6.       Toplantı yapılan okul Hedef LGS ve YKS Koordinatörünün faaliyet sunumu

7.       Anadolu İmam Hatip Liselerinde ‘’Hedef LGS ve YKS Projesi İyi Örnekler’’ sunumları

a.       1.Okul: Şehit Yılmaz Erzan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Kamp Programları)

b.      2.Okul: Şehit Bülent Yurtseven İmam Hatip Ortaokulu  ( Destekleme Yetiştirme Kursları)

c.       3.Okul: Adapazarı Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi (Deneme Sınavları)

d.      4.Okul: Şehit Yılmaz Erzan Kız Anadolu İHL (Görünürlük tanıtım çalışmaları)

8.       Dilek Temenniler, Kapanış

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

 

1.       Açılış yapıldı.

2.       Katılımcı listeleri alındı. Tüm üyelerin hazır olduğu görüldü.

3.       Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Sitesinde Hedef Lgs Ve Yks Proje Tanıtım Sunusu Şehit Bülent Yurtseven İmam Hatip Ortaokulunca yapıldı.              

4.       İl MEM DÖGM Şube Müdürü Yakup KALAYCI tarafından selamlama konuşması yapıldı.

5.       Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İHL  Okul psikolojik danışmanı Alaettin Güray ER tarafından okulun kısa tanıtım sunumu yapıldı.

6.    Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İHL  Okul psikolojik danışmanı Alaettin Güray ER tarafından faaliyet sunumu yapıldı.

  7.       Anadolu İmam Hatip Liselerinde  ‘’Hedef LGS ve YKS Projesi İyi Örnekler’’ sunumları

a.       1.Okul: Şehit Yılmaz Erzan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hedef  YKS koordinatörü tarafından Kamp Programları ile ilgili sunum yapıldı.

b.       2.Okul Şehit Bülent Yurtseven İmam Hatip Ortaokulu  Hedef LGS Koordinatörü tarafından Destekleme Yetiştirme Kursları ile ilgili sunum yapıldı.

c.       3.Okul: Adapazarı Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi YKS koordinatörü tarafından Deneme Sınavları ile ilgili sunum yapıldı.

d.       4.Okul: Şehit Yılmaz Erzan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi YKS koordinatörü tarafından görünürlük tanıtım çalışmaları yapıldı.

 

8.      İSTEKLER 1:  Toplamda 9 tane okulumuzda bu sene DYK kursları açılmamış. Öğrenciler başka okullara yönlendirilmiş. Fakat gerek seviye farkından gerekse son sınıfta ortam ve öğretmen değişikliğinden öğrencilerimizin devamı ve başarısı sağlanamamıştır. Bu konuda sonraki eğitim öğretim yılı için tedbir alınması istenmiştir.

            İSTEK 2: Söğütlü Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde ortaokul ile birlikte toplamda 114 öğrencisinin olduğu, norm kadro sayısı yeterli olmadığı için psikolojik danışman/rehber öğretmen ataması yapılmamıştır. Hiç olmazsa 12. ve 8.sınıf öğrencilerine YKS ve LGS hakkında bilgi vermek için il şube müdürümüzün planlaması dahilinde psikolojik danışman/rehber öğretmen ayarlanması istenmiştir. 

              Mart ayı toplantımızın Şehit Mehmet Öztürk Kız Anadolu İHL de yapılmasına karar verilmiştir.

 İyi dilek ve temenniler ile toplantı sonlandırıldı.

Şbt

8. sınıflarımızla yarıyıl tatilinde süreçten kopmamaları adına okulumuzda 20-24 Ocak tarihleri arasında 5 günlük bir kamp programı düzenlendi.

Kamp programımıza 53 öğrenci katılım sağladı. Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce ve İnkılap Tarihi derslerinde konu tekrarı ve konu denemeleri yapıldı.

Özellikle matematik ve fen bilgisi derslerinde öğrencilerimizin netlerinde artış görüldü. Etüt saatleri ile birlikte  hergün öğrencilerimizle bir aktivite gerçekleştirildi . 

Kamp bitiminde KAMP SONU KAZANIM İZLEME SINAVI gerçekleştirildi. 

Kamp programının etkililiği konusunda öğrenci, öğretmen ve velilerimizden olumlu dönütler oldu.

Emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerine destek olan velilerimize teşekkür ediyor öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ock

Üst Öğrenim Kurumlarının Tanıtımı  kapsamında öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak için 11 Ocak 2024 tarihinde 20 öğrencimiz ile Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesine ziyarette bulunuldu.

Geçen sene LGS'de Türkiye birincisi olarak Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesine yerleşen öğrencimiz Elif Cemre COŞKUN okul tanıtımında  bizlere eşlik etti.

Öğrencilerimiz okulun çeşitli bölümlerini gezdiler, okul ile ilgili bilgilendirmeler okul rehber öğretmeni ve görevli öğrenciler tarafından yapıldı.

Misafirperverliklerinden dolayı Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesine teşekkür ediyoruz.

Ara

Meslek ve Kariyer Tanıtım Günleri kapsamında 11/12/2023 Pazartesi günü ortaokul kademesinden 8. Sınıf öğrencilerimize ve  lise kademesinden 11 ve  12. Sınıf eşit ağırlık alanından öğrencilerimize Hukuk mesleğinin tanıtımı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Savcımız Sayın Muhammed Satuk Buğrahan ATAN öğrencilerimize hakim, savcı ve avukatlık mesleği hakkında bilgilendirme yaptı, öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Programın sonunda Okul Müdürümüz  Muammer HİKMET tarafından teşekkür konuşması yapıldı.

Savcımıza konuşmacı olarak katıldığı  için teşekkür ediyor ,öğrencilerimize başarılar diliyoruz .

Kas

Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 3 yıl önce başlattığımız "Can Dostum" kitap okuma projesinin "yazar-okur" buluşmalarının bu ayki konuğu genç yazarlarımızdan  Rana Demiriz idi.

Yazarın Ayasofya'da Bir Gece, Endülüs'te Bir Hafta, Sarayda Bir Yıl adlı kitaplarını okuyan ogrencilerimiz kitap okuma,okuduğunu anlama, anladığını ifade edebilme, eleştirebilirme gibi bir çok üst düzey beceri geliştirme fırsatını buldukları etkinlikte kitaplarını imzalatarak unutulmaz bir öğrencilik anısı da yaşama fırsatı yakaladılar. Genç yaşta 9.kitabını yazma sürecinde olan yazarımızla kitap okuma alışkanlığı edinme, okul başarısı, çalışma disiplini yakalama ve yazarlık yolunda nasıl ilerlenebilecegi gibi ilgi çekici konularda sohbet eden öğrencilerimiz okudukları kitaplarla ilgili sordukları sorularla yazarımızın tebrik ve teşekkürlerini alarak kocaman bir alkışı hak ettiler.

Projemizde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

23 Ekim 2023 Pazartesi günü okulumuz rehber öğretmeni Nuriye BALCI tarafından 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimize "Liselere Geçiş Sistemi" ile ilgili seminer verilmiştir.

 

Ekm

Cocuklarımızı LGS öncesindeki en önemli basamaklardan biri olan 7.sınıfı daha başarılı, daha motivasyonlu bir şekilde geçirmeleri amacıyla  yaptığımız rehberlik çalışmalarının daha verimli sonuçlanmasını sağlamak için

24 Ekim 2023 Salı günü 7. Sınıf velilerimizle Toplantı gerçekleştirdik.

 

Okul konferans salonumuzda Okul Müdürümüz Muammer HİKMET ve Okul Rehber öğretmenimiz Nuriye BALCI'nın eşliğinde başlayan toplantımız, sonrasında Sınıf rehber öğretmenlerimiz ve branş öğretmenlerimiz eşliğinde sınıflarda devam etmiştir.

 

Katılım sağlayan tüm  veli-öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÖĞRENCİMİZ ELİF CEMRE COŞKUN OKULUMUZA ZİYARETTE BULUNDU. 

İSTANBUL KARTAL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEKİ İLK İZLENİMLERİNİ VE LGS SÜRECİNDEKİ HAZIRLIKLARINDAN, MOTİVASYONUNDAN, HEDEFLERİNDEN BAHSEDEREK SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERİMİZE SUNUMDA BULUNDU.

ÖĞRENCİMİZE EĞİTİM HAYATI BOYUNCA BAŞARILAR DİLER, VEFASI DOLAYISIYLA DA TESEKKÜR EDERİZ.

Ekm

10 Ekim Salı günü 8. Sınıf velilerimiz ile ilk toplantımızı gerçekleştirdik .Toplantı Okul Müdürümüz Muammer Hikmet'in iyi dilek ve temennileri ile başladı .Muammer Hikmet öğrencilerimizi "önce karakter sonra kariyer" düsturu ile yetiştirdiğimizi vurgulayarak öğrencilerimize bu yolculukta başarılar dilediğini ifade etti. Müdür yardımcımız M. Mücahit BOZ tarafından LGS  sınavına hazırlık sürecinde okulumuzda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

Okul Rehber Öğretmeni Nuriye BALCI ’nın sınav sürecinde ailelerin dikkat etmesi gereken hususlar, ailelerden beklentilerimiz konusunda yapılan konuşmanın ardından sınıf rehber öğretmenleri ve branş öğretmenlerinin bilgilendirme yapması için sınıflara geçildi. Katılım gösteren veli-öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyor öğrencilerimize başarılar diliyoruz .